Danny de Munk niet vervolgd voor verkrachting wegens onvoldoende bewijs

Danny de Munk niet vervolgd voor verkrachting wegens onvoldoende bewijs

Danny de Munk wordt niet vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek naar de zanger is voortijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is, heeft zijn advocaat Royce de Vries bekendgemaakt.

'Het is de bevestiging van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt. De beschuldigingen in de media heb ik al een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik afgelopen periode vanuit het hele land hebt ontvangen', aldus Danny in het persbericht. Verder gaat de zanger zich nu weer richten op zijn 'mooie gezin, zijn persoonlijke herstel en die van zijn carrière.' 

Tegenaangifte

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte. De zaak die De Munk aanspande over het openbaar horen van het vermeende slachtoffer om zo zijn onschuld te bewijzen, zet De Munk door. 'Deze wens van cliënt blijft onverminderd bestaan', licht advocaat De Vries toe. De rechtbank in Amsterdam doet hierover op 1 december uitspraak.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.