Danny de Munk emotioneel: ‘Ik ga niet toekijken hoe mijn gezin kapot wordt gemaakt'

Door Redactie
Danny de Munk emotioneel: ‘Ik ga niet toekijken hoe mijn gezin kapot wordt gemaakt'

Het leven van Danny de Munk (52) staat compleet op zijn kop, sinds er op 27 mei jongstleden aangifte tegen hem werd gedaan vanwege verkrachting. Volgens de vrouw in kwestie zou Danny haar in 2007 tijdens de tournee van de musical Ciske de Rat – waarin hij de hoofdrol vertolkte en waarbij zij ook betrokken was – hebben verkracht. Danny ontkent in alle toonaarden, en zegt dat er slechts sprake was van een zoenpartij met wederzijdse instemming.

Vorige week donderdag toog Danny met zijn advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje naar de Amsterdamse rechtbank. Inzet was het afdwingen van een getuigenverhoor van de vrouw die hem van verkrachting heeft beschuldigd. De advocaat van de vrouw liet echter weten dat zijn cliënte niets voelt voor een getuigenverhoor, onder meer vanwege alle media-aandacht: ‘Mijn cliënte heeft op 27 mei aangifte gedaan over iets dat haar vijftien jaar geleden is overkomen. (...) Het feit dat we hier vandaag zitten is een teken aan de wand dat vrouwen in dit soort gevallen vaak niet kiezen voor aangifte. Cliënte is een alleenstaande vrouw, inmiddels met kind, en niet thuis in de mediawereld.’ Danny’s advocate Van Spanje zei: ‘Het is niet duidelijk wie het slachtoffer is, daarom is getuigenverhoor belangrijk. De werkzaamheden van mijn cliënt zijn grotendeels stil komen te liggen na het artikel in De Telegraaf (waarin de aangifte openbaar werd gemaakt - red.). De agenda van De Munk is voor 2023 leeg, dat is hem nog nooit gebeurd.’

In tranen

Toen Danny aan het einde van de zitting door de rechter werd gevraagd of hij nog iets wilde zeggen, greep hij die mogelijkheid aan. Met gebroken stem las hij zijn voorbereide statement voor. ‘Dit is een aanslag op mijn gezin en carrière. Een hele slechte film. Ik ben vijftien jaar geleden in een val gelopen en getaped via een telefoon. Dat plan is toen mislukt. Nu, vijftien jaar later, is het ultieme duivelsplan gesmeed. Een valse beschuldiging is zo geuit. Hoe kan ik me verweren tegen vijftien jaar oude leugens? Het waarom is me onduidelijk. Een valse aangifte is al afschuwelijk, maar hetgeen...’ Hij barstte in tranen uit. Na een slokje water vervolgde hij zijn verhaal: ‘Wat ons is overkomen, ik ben zo boos, mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga niet achterover leunend toekijken hoe mijn gezin en carrière kapot worden gemaakt.’ Na Danny’s betoog liet de rechter weten voor 1 december een beslissing te nemen of Danny en zijn vermeende slachtoffer aan een getuigenverhoor onder ede zullen worden onderworpen.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.