• Danny de Munk

Danny de Munk eist dat vrouw die hem beschuldigde haar verhaal doet

Danny de Munk

Het gesteggel rondom Danny de Munk en de vrouw die de zanger beschuldigde van verkrachting gaat donderdag door. Ze hoort dan of ze haar verhaal toch openbaar moet vertellen of niet. 

16 november kwam naar buiten dat Danny niet vervolgd zou worden voor verkrachting. Het onderzoek naar de zanger is voortijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is, maakte zijn advocaat Royce de Vries bekend op Twitter.

Openbaar horen

Toch liet De Munk het er niet bij zitten. De zaak die hij aanspande over het openbaar horen van het vermeende slachtoffer om zo zijn onschuld te bewijzen, zet De Munk door. 'Deze wens van cliënt blijft onverminderd bestaan', licht advocaat De Vries toe. Donderdag 1 december doet de rechtbank uitspraak hierover. De zanger staat erop dat de vrouw in het openbaar haar verhaal doet. Danny denkt dat iedereen dan door zal krijgen dat ze niet de waarheid spreekt. 

Vervolgstappen

Maar ook de vrouw die aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny de Munk beraadt zich op vervolgstappen. Dat lieten Richard van der Weide en Anthony Leigh, de advocaten die haar bijstaan, weten in een persbericht. 'Cliënte heeft de aangifte naar eer en geweten gedaan en staat daar nog steeds volledig achter', valt te lezen in de verklaring. 'Cliënte vindt het wel van belang dat haar verhaal is gehoord en dat er onderzoek is gedaan. Cliënte zal zich beraden op verdere vervolgstappen.' De advocaten van de vrouw laten weten dat ze 'teleurgesteld' is, maar dat ze ook snapt dat het voor het Openbaar Ministerie (OM) 'ingewikkeld is om te reconstrueren wat er 15 jaar geleden is gebeurd'.

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.