• Liefde

Danny de Munk bekent overspel van vijftien jaar geleden

Door Redactie
Danny de Munk bekent overspel van vijftien jaar geleden

Danny de Munk heeft bekend dat hij vijftien jaar geleden is vreemdgegaan. Voor de camera's van RTL Boulevard noemt de 52-jarige acteur het 'een oud lijk uit de kast'.

Tegen De Munk werd eerder deze maand aangifte van verkrachting gedaan door een vrouw die vijftien jaar geleden nauw heeft samengewerkt met de acteur. Eerder ontkende De Munk al beschuldigingen van ongepast gedrag.

'Kapot'

De acteur zegt 'echt kapot' te zijn van de situatie. 'Mijn karakter is kapotgemaakt. Over elk woordje moet ik nadenken. What the fuck man', aldus De Munk. Voor zijn gezin vindt hij het tien keer erger dan voor hemzelf. 'Door mijn overspel van vijftien jaar geleden heb ik ze erin meegetrokken. Ik heb duizendmaal mijn excuses aangeboden.'

Open kaart

De Munk heeft het zijn vrouw Jenny, met wie hij sinds 1998 getrouwd is, verteld. 'Jenny weet alles van mij. Maar dat je dat tegenover je zoon en je dochter moet zeggen", zegt een tot tranen geroerde De Munk. 'Dat je zoon met tranen in z'n ogen voor je staat, dat gun je je ergste vijand nog niet.'

Aangifte

De vrouw die aangifte deed werkte zo'n vijftien jaar geleden nauw samen met De Munk bij de musical Ciske de Rat. In april berichtte roddelvlogger Yvonne Coldeweijer over talloze meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van De Munk.

De advocaat van De Munk, Royce de Vries, ontkende dat De Munk 'zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten'. Volgens De Vries was De Munk 'onthutst over deze onterechte beschuldigingen' en zou hij zich beraden op juridische vervolgstappen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.