Dan Karaty vertelt openhartig over oogaandoening: 'Aan één oog blind geworden'

Door Redactie
Dan Karaty vertelt openhartig over oogaandoening: 'Aan één oog blind geworden'

Dan Karaty heeft voor het eerst openheid gegeven over zijn oogaandoening. In een interview vertelt de choreograaf dat hij aan een oog blind is geworden. Hij werkt nu aan het terugkrijgen van zijn zicht.

De situatie was eerder dit jaar kritiek, aldus het jurylid van Holland's Got Talent. Inmiddels gaat het beter met hem. 'Vergeleken met een paar weken geleden ben ik erg opgelucht', aldus Dan aan De Telegraaf. 'De angst dat het helemaal mis zou gaan is weg en het voelt fijn om langzaamaan weer terug te gaan naar normaal, ook voor mijn vrouw en kinderen. Terug naar het leven dat we hadden, voordat ik vanuit het niets in kritieke toestand kwam te liggen.'

Dan had naar eigen zeggen al enkele dagen vreselijke pijn aan zijn linkeroog en kon op een ochtend helemaal niets meer zien. Daarna belandde hij in het ziekenhuis en werd zelfs overwogen om zijn oog te verwijderen. 'Het engste moment uit mijn leven', zegt hij daarover.

Oorzaak

De doktoren hebben nog steeds geen idee wat de oorzaak is. 'Maar het gaat gelukkig wel langzaam weer de goede kant op. De doktoren, die fantastisch werk hebben verricht, zijn er vrij zeker van dat ik mijn oog niet zal verliezen. Maar zien kan ik er nog niet mee. We zijn nu de weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen', zegt Dan, die nu 24 uur per dag met een zonnebril rondloopt.

Vanwege zijn oogaandoening moest Dan dit jaar Holland's Got Talent overslaan. Ali B verving hem in de jury.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.