Conchita Wurst na chantage door ex: 'Ik ben al jaren hiv-positief'

Door Redactie
Conchita Wurst na chantage door ex: 'Ik ben al jaren hiv-positief'

Conchita Wurst, die in 2014 het Eurovisie Songfestival won voor Oostenrijk, heeft hiv. Dat heeft de muzikante zondag zelf bekendgemaakt op Instagram.

Chantage

Conchita Wurst is de artiestenidentiteit van Thomas Neuwirth. Ze schrijft gedwongen te zijn haar diagnose bekend te maken, nadat een ex-vriend had gedreigd wereldkundig te maken dat ze besmet is met het virus. "Vandaag bevrijd ik me van het zwaard van Damocles: ik ben al jaren hiv-positief", schrijft de 29-jarige. "Dit is eigenlijk niet relevant voor de buitenwereld, maar ik geef niemand meer het recht me bang te maken en mijn leven te beïnvloeden." De Eurovisie-ster laat weten onder behandeling te zijn en daardoor al jaren lage hiv-waarden in haar bloed te hebben. Ze zou het virus daardoor niet kunnen overdragen.

Op de hoogte

Vrienden en familie van Conchita zijn wel altijd op de hoogte geweest van haar diagnose. "Ik zou jullie graag de aandacht hebben bespaard die de hiv-status van jullie zoon, kleinzoon en broer met zich meebrengt", schrijft ze aan haar familie die haar "onvoorwaardelijk steunt". Ook haar vrienden prijst ze om de manier waarop ze met haar hiv omgaan: "op een onbevooroordeelde manier die ik iedereen zou willen toewensen."

Conchita Wurst na chantage door ex: 'Ik ben al jaren hiv-positief'

Beeld & tekst: ANP