Code Rosé van Meilandjes eindelijk open, maar: geen vergunning voor pension

In Chateau Meiland zien we de familie Meiland nog druk aan het werk in hun pension Codé Rose. In de werkelijkheid kan het verbouwde pand vandaag eindelijk open.

Meilandjes
© Brunopress

Dat zou een feestelijk moment moeten zijn na bloed, zweet en tranen. Maar helaas bederft de gemeente hun grote opening: de familie krijgt namelijk helemaal geen vergunning voor hun pension. 

Vandaag staat de opening van het pension gepland. Na maanden voorbereiden, kon het feest vananvond eindelijk losbarsten. Met de nadruk op kon: gisteren kregen de Meilandjes namelijk te horen dat ze helemaal geen vergunning hebben voor Code Rosé.

Pension Code Rosé niet geopend

'Wij mogen geen gasten ontvangen', vertelt Martien vandaag emotioneel aan RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade. De reden daarvoor is dat de gemeente vindt dat er ook daadwerkelijk gewoond moet worden in het woongedeelte. Iets wat de Meilandjes niet hadden voorzien. 'Het is aan ons verkocht als een pension, maar wij waren er niet bewust van dat je hier moet wonen', aldus dochter Maxime. 

Besmeurde ramen

En het lijkt nog erger te worden. Blijkbaar is niet alleen de gemeente, maar ook iemand in de omgeving niet blij met de komst van een pension én de familie Meiland. Ze werden op deze feestelijke dag namelijk ook al wakker met besmeurde ramen. 

Tijdelijke optie

De gasten werden bijna afgebeld, maar Erica en Martien laten zich niet kennen. Martien besluit om tijdelijk in de woonruimte van het pension te trekken, zodat de reserveringen en hopelijk vergunning toch kunnen doorgaan. 'Wij moeten die gasten toch ontvangen? Die kunnen wij niet annuleren', zegt Martien tegen RTL Boulevard.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!