Cilly Dartell steeds meer vast aan Amerika door elke drie weken chemo: 'Ben daarna een week ziek'

Cilly Dartell steeds meer vast aan Amerika door elke drie weken chemo: 'Ben daarna een week ziek'

Cilly Dartel (64) woont met haar man Jan Cocheret in Florida, maar omdat de voormalig Hart van Nederland-presentatrice al sinds een aantal jaar met longkanker te maken heeft, zit ze steeds meer gebonden aan de Amerikaanse staat. Naar Nederland reizen door haar chemokuren - die ze nu elke drie weken heeft - is namelijk niet zo makkelijk meer.

'Daarna ben ik een week ziek', vertelt Cilly over haar chemokuren in gesprek met de Beau Monde.

Heen en weer

Heen en weer reizen naar Nederland om haar kinderen en kleinkinderen te zien is nu dus een stuk moeilijker voor Cilly. Toch, door de goede zorg van haar oncologen, is de presentatrice nog wel eens in Nederland te vinden. 'Hoewel ik blij ben met mijn oncoloog hier, vind ik het heel prettig dat ik nog steeds naar het Antoni van Leeuwenhoek kan. Het is gewoon fijn om in je eigen taal over je ziekte te communiceren. Mijn Amerikaanse en Nederlandse oncologen wisselen informatie en scans uit, en dat stelt me gerust.'

Eigen leven opgebouwd

Cilly houdt van Nederland en zou graag meer bij haar kinderen en kleinkinderen zijn. Maar, doordat ze geen 'eigen plek' meer heeft, is dat niet helemaal mogelijk. Daarnaast heeft ze ook haar eigen leventje opgebouwd in Amerika. 'Ik ga met een vriendin naar de sportschool en iedere woensdag eten we met vrienden. Stel je daar niet te veel bij voor, het zijn vooral chicken wings en burgers, maar het is wel heel gezellig', vertelt Cilly.

Droomhuis

De behoefte om te reizen is er ook een stuk minder, nu Dartell in Amerika woont. Over haar droomhuis vertelt ze trots dat iedere dag als een vakantie voelt met haar eigen plekje: 'Met een schommelbank in de boom en ons prachtige weidse uitzicht'.

Contact met kinderen

'Tijdens de lockdowns was het hier ook prima te doen, al heb ik door alle beperkingen een jaar niet kunnen reizen. Ik zag mijn jongste kleinzoon daarom pas na twee maanden. Fijn dat er FaceTime is, maar de afstand voelde soms wel groot. Gelukkig is de band met mijn kinderen sterk en komen ze graag langs. Voor hen is Amerika nog steeds een heerlijk vakantieland', aldus Cilly.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.