Cilly Dartell geschokt door ontslag Hart van Nederland-collega’s

Door Redactie
Cilly Dartell geschokt door ontslag Hart van Nederland-collega’s

Het ontslag van Selma van Dijk en Gallyon van Vessem is ook hard aangekomen bij Cilly Dartell. Zeven jaar geleden kregen zij, Milika Peterzon en Maureen du Toit te horen dat ze niet meer bij Hart van Nederland hoefden terug te keren. Cilly was wekenlang flink van slag en voelt nu opnieuw een steen in haar maag.

Er gebeurt precies hetzelfde als zeven jaar geleden. Al die oude gevoelens komen weer naar boven. Ik vind het verschrikkelijk.’ Cilly Dartell (61) is geschokt door het ontslag van haar twee collega’s bij Hart van Nederland. Gallyon van Vessem (50) en Selma van Dijk (50) hebben te horen gekregen dat zij plaats moeten maken voor andere presentatrices. Wellicht voor de veel jongere Airen Mylene (34).

Opnieuw

In 2012 kregen Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit ook te horen dat ze vervangen zouden worden. Destijds door onder anderen Sandra Schuurhof. Het programma moest een opfrisbeurt krijgen. Het bericht ligt bij Cilly nog vers in haar geheugen. ‘Dat blijkt wel, want ik voel dezelfde stress als zeven jaar geleden,’ vertelt Cilly aan Story. ‘Opnieuw voel ik die steen in mijn maag. Ik vind het zo erg voor ze. Wat het erg maakt, is dat je wordt weggestuurd. Het is namelijk niet jouw keus. Ik heb het toen weleens vergeleken met een huwelijk, waar de man na vijftien jaar zegt: Pak je spullen maar, ik wil niet meer met je verder. Dat is een klap in je gezicht. Dat gebeurt nu ook met Selma en Gallyon. Je past niet meer in het plaatje. En waarom? Gaan ze verjongen? Willen ze vernieuwen? Dat blijkt niet altijd de juiste keus. Maar daar zijn zij, net als wij toen, wel het slachtoffer van.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Cilly Dartell geschokt door ontslag Hart van Nederland-collega’s

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.