• Showbizz

Chantal Janzen bang voor stalker: 'Ik voelde meteen dat het mis was'

Door Redactie
Chantal Janzen bang voor stalker: 'Ik voelde meteen dat het mis was'

Chantal Janzen kreeg twee jaar geleden de schrik van haar leven toen haar stalker in de gevangenis een mede-gevangene om het leven bracht. Destijds hield ze het bij een korte verklaring, maar nu doet ze een boekje open.

Lees ook: BN'ers op roze loper bij onthulling magazine Chantal Janzen

Stalker

"Ik ben in therapie gegaan omdat het een enorm heftig geval was. Het is iets waar ik heel erg last van heb gehad en nu nog steeds wel een beetje", vertelt Chantal bij Evers staat op, radio 538. Recherche-psycholoog Cleo Brandt weet uit eigen ervaring dat het een grote impact kan hebben. "Dat kan het zeker. Mensen verkijken zich er wel eens op. Je weet niet wanneer je het kunt verwachten en of je het kunt verwachten. Je kunt daar geen invloed op uitoefenen. Dat is wat de meeste mensen als heel moeilijk ervaren", vertelt ze in Shownieuws. 

Opwachten

De 25-jarige stalker wachtte haar destijds na een voorstelling op voor een selfie, maar ondanks zijn doodnormale voorkomen voelde Chantal meteen nattigheid. "Ik voelde meteen dat het mis was. Mijn vrienden zeggen dan altijd: ja hoor, Jomanda is er weer, ze voelt weer dingen. Maar ik wist dat het niet klopte. Ik wist: die is gek", vertelt ze in haar nieuwe blad &C. 

Bang 

De stalker werd veroordeeld voor een gewelddadige scooterroof. Niet veel later kreeg Chantal van de politie het schokkende bericht dat hij een mede-gevangene had doodgestoken. "Mijn wereld stond ineens op zijn kop. En toen werd ik bang, echt bang. En ik ben ook niet iemand die onder een dekbed gaat liggen. Toen wist ik dus dat ik met iemand moest gaan praten. Ik moet je zeggen: het helpt. Het helpt echt." 

De stalker van Chantal is veroordeeld tot TBS en dwangverpleging. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: &C, Shownieuws