Catherine Keyl zielsgelukkig met haar Zuid-Afrikaanse Peter Hawthorne

Catherine Keyl zielsgelukkig met haar Zuid-Afrikaanse Peter Hawthorne

Catherine Keyl vond bijna negen jaar geleden haar liefdesgeluk bij Peter Hawthorne, maar de Zuid-Afrikaan moest wel voor haar knokken. De oud-presentatrice vertelt aan Story over hun langeafstandsrelatie, hoe ze denkt over monogamie en waarom ze definitief stopte met televisiewerk.

VeroveringNa een fiks aantal gesneuvelde romances vond Catherine Keyl het grote liefdesgeluk bij de Zuid-Afrikaanse Peter Hawthorne. Peter wist haar geschampte hart te veroveren. "Ik heb het geluk gehad dat ik uiteindelijk iemand tegenkwam die zo de moeite waard was,  dat je het toch maar weer gaat proberen. We zijn nu heel leuk samen, maar in het begin was het lastig. Want volkomen je hart en je hoofd verliezen, dat doe je niet meer. Je raakt je onbevangenheid kwijt. Maar het mooie aan Peter is dat hij meer dan veertig jaar met zijn vrouw getrouwd is geweest. Zij overleed een paar jaar voordat wij iets kregen. En toch kon hij wel onvoorwaardelijk van mij houden. Daardoor durfde ik mijn hart weer open te stellen."

VertrouwenOmdat ze elkaar vaak langere periodes niet zien, is vertrouwen des te belangrijker. "Ik ben daar op zich heel realistisch in. Monogamie is een goede basishouding, maar laten we eerlijk zijn:  soms gebeuren er dingen in het leven waardoor je daar toch van afstapt. Ik denk dat we met z'n allen moeten streven naar een bepaald soort trouw en loyaliteit ten opzichte van je partner. Maar het kan gebeuren dat je ineens heel erg verliefd wordt op een ander, dan veranderen ineens alle regels. 

Lees het hele interview in Story. Bestel de editie hier.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders