Carry Tefsen twijfelde over coronavaccin: ‘Mijn aversie was best wel groot’

Door Redactie
Carry Tefsen twijfelde over coronavaccin: ‘Mijn aversie was best wel groot’

Carry Tefsen (82) en haar levenspartner Ger Hinrichs (79) vallen in de risicogroep. Hoewel de actrice erg bang is om door het coronavirus getroffen te worden, was ze ook niet overtuigd van het vaccin toen ze een oproep kreeg. In Story vertelt ze over haar twijfels en haar uiteindelijke besluit omtrent de inenting.

Gouwe Ouwe

De kans bestaat dat de acteercarrière van Carry Tefsen voorgoed voorbij is. Twee jaar geleden was ze voor het laatst te zien als Leonie in de Omroep MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Vier jaar geleden tourde ze nog mee in de theaterproductie Gouwe Ouwe. In totaal stond ze in meer dan dertig theaterproducties en speelde ze in tientallen films en series. ‘Ik hoop niet dat ik mijn laatste rol al heb gespeeld,’ vertelt Carry aan Story. 

Klachten

Carry is niet meer zo bang om het coronavirus te krijgen. ‘Dat komt ook omdat ik me heb laten vaccineren. Net als mijn man Ger. We kregen beiden de oproep. Ik heb best lang getwijfeld. Je weet immers niet welke stoffen je binnenkrijgt bij die vaccinatie. De griepprik heb ik om die reden ook nooit genomen. Ik weet nog dat ik een keer bij een theaterproductie werd verplicht om die griepprik te nemen. Omdat ze zo wilden voorkomen dat mensen ziek zouden worden. Nou, ik ben dat seizoen nog nooit zo vaak grieperig en ziek geweest. Dus mijn aversie was best wel groot. Ik heb er ook veel met mijn huisarts over gesproken. Net als met mensen in mijn omgeving. Uiteindelijk heb ik besloten dat de vaccinatie het minst erge van twee kwaden is. Want de andere optie is om op je buik aan de beademing op de intensive care te komen liggen. Dat wil ik al helemaal niet. De inenting heb ik onlangs gekregen en ik heb vrijwel nergens last van gehad. Alleen mijn arm voelde wat pijnlijk en beurs aan. Maar voor de rest heb ik geen klachten gekregen. Nu is het wachten op de tweede vaccinatie. Als we ons daarna nog een week aan alle maatregelen houden, zijn we beschermd. Dan kan ik eindelijk mijn kinderen en kleinkinderen weer knuffelen. Daar kijk ik echt naar uit. En we hopen naar ons appartement in Spanje te mogen vliegen. Daar zijn we ook al heel lang niet geweest.’

DOOR KARIN RIETHOVEN |  FOTO’S EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 09 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.