• Wendy van Dijk

'Carrière Wendy van Dijk aan zijden draadje door echtgenoot Erland'

Door Redactie
'Carrière Wendy van Dijk aan zijden draadje door echtgenoot Erland'

Wendy van Dijk (50) was ooit een van de belangrijkste presentatrices op de buis, maar inmiddels moet ze vrezen voor haar baan. Niemand minder dan haar echtgenoot Erland Galjaard zou haar tv-carrière weleens om zeep kunnen helpen.

Erland was jarenlang de baas van RTL 4, waardoor Wendy wel gebakken zat bij de zender. Ze presenteerde allerlei leuke programma's zoals The Voice of Holland en speelde ook nog de hoofdrol in de tv-serie Moordvrouw. Die topklussen moest ze vaarwel zeggen toen zowel Erland als zijzelf naar SBS vertrokken. 

Bij SBS kreeg Wendy weer nieuwe kansen, maar nu SBS en RTL gaan fuseren is ze haar plek op de buis niet meer zo zeker. De fusie kost namelijk veel banen en daar moet de presentatrice ook voor vrezen, denkt mediadeskundige Mark Koster. En dat alles door haar echtgenoot. 'Haar beschermengel en man Erland Galjaard zit nu bij Talpa en die heeft het echt verbruid bij RTL. Toen Galjaard van RTL naar Talpa ging, nam hij de heren van VI mee. Dat heeft kwaad bloed gezet, dat weet ik zeker', aldus Koster in Veronica Superguide. 

Kwaad bloed

De algemeen directeur van RTL, Sven Sauvé, zegt dat de kwestie met Erland 'vergeven en vergeten' is, maar de vork zit volgens Koster anders in de steel. 'Ik heb andere informatie.'

Lieke

Er is nog wel een kans dat Wendy door mag, denkt de mediadeskundige. Volgens hem moet Lieke van Lexmond zich meer zorgen maken. 'Maar zij is hartstikke goed getrouwd met die vastgoedjongen, Bas van Veggel, dus ik denk niet dat zij het erg vindt om van tv te verdwijnen.'

Beeld: Peter Smulders | Bron: Mediacourant, Veronica Superguide

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.