Caroline Tensen biedt Nikkie de Jager excuses aan: 'Weet dat ik iedereen respecteer'

Door Naomi Pater
Caroline Tensen biedt Nikkie de Jager excuses aan: 'Weet dat ik iedereen respecteer'

Caroline Tensen (56) heeft op Instagram haar excuses aangeboden aan Nikkie de Jager. Tijdens het programma 'Wie ben ik?' maakte Tensen een opmerking over het geslacht van De Jager, die bij haar en veel kijkers niet in goede aarde viel.

De presentatrice lag afgelopen week flink onder vuur, na haar opmerking over de genderidentiteit van de beautygoeroe. Vooral Twitter stroomde vol met boze reacties en onbegrip. Ook Nikkie zelf kon er niet om lachen.

'Wie Ben Ik?'

In 'Wie ben ik?' moeten kandidaten raden welke bekende Nederlander er op het bordje staat. Bij rapper Donnie was dat dus Nikkie de Jager. 'Ben ik een vrouw?', vroeg hij aan zijn medekandidaten. Waar zijn medekandidaat Tijl Beckand direct instemde met die vraag, vond presentatrice Caroline Tensen de vraag lastig te beantwoorden. 'Ja, dat was even een dingetje: geen man, geen vrouw? Het is natuurlijk een vrouw! Ja, het is een vrouw, hè?'

Caroline biedt excuses aan

'Naar aanleiding van de 'Wie ben ik?'-uitzending van gisteravond heb ik natuurlijk meteen contact gezocht met Nikkie de Jager. Ik heb haar verteld dat het zeker niet mijn bedoeling was haar te kwetsen en mijn oprechte excuses aangeboden', schrijft Tensen op Instagram, nadat De Jager op haar pagina had laten weten niet blij te zijn met de opmerkingen. 'Daar reageerde ze heel lief op en daar ben ik haar dankbaar voor. Zo heb ik weer wat meer geleerd over de gevoeligheid van dit specifieke onderwerp.'

Tot slot bedankt de presentatrice Nikkie voor haar begrip: 'Je bent een prachtvrouw. We hadden dit samen al opgelost, maar dan nu ook nog voor de buiten wereld.' Ook de YouTuber zelf reageert ‘Je bent een prachtvrouw’ met hartjes onder het bericht. 

Nikkie de Jager

In januari vorig jaar, vertelde Nikkie in een ophartige video dat ze geboren is in het verkeerde lichaam. Zelfs haar moeder wist al dat ze in verwachting was van een meisje. Maar ze werd geboren als jongen. ‘Dat kwam als een grote verassing’, vertelt de beautyqueen in de video. ‘Ik heb zelf ook altijd gedacht dat ik een meisje was’, vervolgt ze. Daarom ging de Jager al op jonge leeftijd in transitie.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Caroline Tensen biedt Nikkie de Jager excuses aan: 'Weet dat ik iedereen respecteer'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.