Caberetiers boos: Felix Meurders 'te oud' voor Spijkers met Koppen

Door Redactie
Caberetiers boos: Felix Meurders 'te oud' voor Spijkers met Koppen

Diverse cabaretiers die in het verleden verbonden waren aan het programma Spijkers met Koppen hebben vrijdag hun woede en onvrede geuit over het besluit dat presentator Felix Meurders het veld moet ruimen omdat NPO jongere luisteraars wil trekken.

Dolf Jansen vindt het “k*t en teleurstellend", meldt hij. “Het is een stukje omroeppolitiek en (ook, helaas) zoals dingen gaan”, stelt de cabaretier. Hij en Meurders vormen al zo’n twintig jaar een duo op de radio. Het programma, waarin actualiteit en cabaret elkaar afwisselen, is onverminderd populair.

Schande

Ook Jochem Myjer, die jaren geleden deel uitmaakte van het cabaretteam van Spijkers, noemt het "een schande: Felix ís Spijkers met Koppen." Peter Heerschop van de groep Niet Uit Het Raam retweet een oproep om de hashtag "#FelixMoetBlijven trending te maken".

Leeftijdsdiscriminatie

Het nieuws, dat vrijdag door AD werd gebracht, heeft tot veel boze reacties geleid. Veel luisteraars op sociale media uiten hun frustratie en woede en spreken van ‘leeftijdsdiscriminatie’. Ook seniorenorganisatie ANBO is boos over het voornemen van BNNVARA. “Felix levert al tientallen jaren consequent hoge kwaliteit en is geliefd bij alle luisteraars. Hoe komt NPO erbij dat hij geen jong publiek kan aanspreken?” aldus een woordvoerder van de ouderenorganisatie.

Geen grote ruzie

Jansen laat in het AD weten af te wachten wie zijn nieuwe copresentator gaat worden. “Ik heb niet met heel veel mensen grote ruzie, maar er zijn er wel met wie ik dit programma niet zou doen”, stelt hij.

Caberetiers boos: Felix Meurders 'te oud' voor Spijkers met Koppen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP