Cabaretier Rients Gratama overleden

Door Redactie
Cabaretier Rients Gratama overleden

Cabaretier Rients Gratama is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij stierf woensdag, zo heeft zijn vrouw bevestigd. Hij kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen.

Wim Sonneveld

Gratama werd hij in 1967 ontdekt door Wim Sonneveld, die hem aanspoorde tot het maken van een landelijke tournee. Hij volgde dat advies op en speelde met onder anderen Jasperina de Jong en Gerard Cox in de musical Fien, met Jasperina de Jong en Jenny Arean in de musical Heerlijk duurt het langst en hij maakte tussendoor nog twee theatershow's met Gerard Cox.

Fries

Gratama schreef ook de musical Mata Hari, die zowel in het Fries als in het Nederlands werd gespeeld, en hij was te zien in diverse films. Gratama werd in 1932 geboren in het Friese Pingjum en begon zijn theatercarrière in 1957 bij het Friese theatergezelschap Tetman de Vries. Vervolgens richtte hij een eigen gezelschap op en kwam hij in 1966 met een Friese onemanshow. Naast cabaretier was hij ook acteur, tekstschrijver, zanger, dichter en presentator.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: ANP | Beeld: KIPPA (ANP)