BZV-boerin Bertie Steur in angst om ernstig bedreigde Caroline van der Plas

Het leven van BBB-politica Caroline van der Plas (55) wordt al enige tijd beheerst door bedreigingen. Deze zijn van dien aard dat ze continu moet worden beveiligd.

Caroline van der Plas
© Brunopress

Grote bijeenkomsten durft ze al niet meer bij te wonen. Caroline had afgelopen zaterdag graag naar het boerenprotest – vanwege het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren – in Den Haag willen gaan, maar deed dat niet. ‘Er zijn een aantal dingen gebeurd waardoor ik mij op dit moment niet veilig genoeg voel om in zo’n massale publieksbijeenkomst op een podium te gaan staan,’ liet ze vorige week in Vandaag Inside weten. 

Bedreigingen

‘Als ik dat zo lees, is die angst voor wat er kan gebeuren bij Caroline enorm groot geworden,’ zegt Bertie Steur (49), de boerin die bekendheid verwierf door haar deelname aan datingprogramma Boer zoekt Vrouw. ‘Dat vind ik heftig. Zelf zit ik voor provincie Zeeland in de politiek en ik sta nu op de derde plaats op de kieslijst. Maar ik heb gelukkig nooit dergelijke bedreigingen hoeven meemaken. Ik heb Caroline een paar keer ontmoet en het lijkt me verschrikkelijk om met die bedreigingen te leven. Hoe houdt ze dat vol? Geert Wilders leeft daar al meer dan twintig jaar mee. Ik hoop niet dat dat Caroline’s toekomst is.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.