• Volendam

BZN-leden koesteren geen wrok meer jegens Jan Keizer

Door Redactie
BZN-leden koesteren geen wrok meer jegens Jan Keizer

Woedend waren de bandleden toen Jan Keizer jaren geleden een bom onder BZN legde, die het eind inluidde van de Volendamse groep. Maar nu is de bonje bijgelegd. Een reünie en een nieuw album liggen in het verschiet, vertelt Jan aan Story. 

Nooit heeft Jan Keizer (72) kunnen vermoeden dat het boek waaraan hij de afgelopen twee jaar schreef voor een reünie van de Volendamse groep BZN zou zorgen. Maar het is echt waar: de bandleden komen, veertien jaar na hun afscheidsconcert, weer bij elkaar. ‘Ik heb iedereen gesproken en de neuzen staan weer dezelfde kant op,’ vertelt zanger Jan aan Story. ‘Ik heb ze uitgenodigd voor mijn boekpresentatie en ze komen allemaal.’ Nadat Jan begin 2006 bekendmaakte dat BZN zou gaan stoppen, ontstond er frictie in de Volendamse band. Jan had eerder al bij zijn collega’s aangegeven het rustiger aan te willen doen vanwege zijn gezondheid. Hij wilde niet meer naar zijn overvolle agenda leven. Maar hij was wel de enige. De anderen wilden graag doorgaan. Toch kwam er na 42 jaar een einde aan BZN. Basgitarist Jan Tuijp (73) kon het na hun laatste concert in Rotterdam Ahoy niet meer opbrengen ooit nog op zijn gitaar te spelen. Het duurde ook bijna vijftien jaar voordat hij naar de registratie van het afscheidsconcert kon kijken. Hij had nooit willen stoppen. Er was ook lang geen contact tussen de bandleden onderling. Hoewel ze elkaar af en toe op de beroemde Volendamse Dijk tegenkwamen, spraken ze nauwelijks met elkaar. Tot nu!

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.