Buurman in Harderwijk is moordenaar van Pim Fortuyn beu

Door Redactie
Buurman in Harderwijk is moordenaar van Pim Fortuyn beu

Nu Volkert van der G. zijn kort geding tegen de Nederlandse staat heeft gewonnen en hij van zijn meldingsplicht af is, kan hij zijn emigratieplannen waarmaken. Althans: dat heeft de moordenaar van Pim Fortuyn de rechter kennelijk doen geloven. Uit onderzoek van Story blijkt dat Volkert nog altijd in Harderwijk woont, waar de buurt zijn aanwezigheid daar behoorlijk beu is.

Hoewel Volkert van der G. na zijn vrijlating uit de gevangenis in 2014 weer als Volkert van der Graaf door het leven gaat, kent iedereen hem vooral met de eerste letter van zijn achternaam. Voor de meeste mensen zal hij ook de rest van zijn leven de moordenaar van Pim Fortuyn blijven. Om deze reden is het voor hem lastig aan een betaalde baan te komen, stelde hij de afgelopen jaren vast. Daarom spande Van der Graaf een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Inzet: het afschaffen van de meldingsplicht bij de reclassering, waar Volkert zich nog elke zes weken moest melden, en waardoor het voor hem lastig was een bestaan in het buitenland – waar hij volgens eigen zeggen eenvoudiger een betaalde baan zou kunnen vinden – op te bouwen.

Geen meldingsplicht

Tot groot ongenoegen van de publieke opinie haalde hij voor de rechter zijn gelijk, en is hij sinds begin oktober af van zijn meldingsplicht. Niets staat hem nu nog in de weg om naar het buitenland te vertrekken. Daarvan is in werkelijkheid echter weinig te merken. Zo wist Story-fotograaf Edwin Smulders hem op vrijdag 2 november jongstleden (de dag waarop in 2004 Theo van Gogh vermoord werd, om het hebben van een mening, net als Pim Fortuyn) op straat voor zijn woning te fotograferen. Eerder signaleerde Story de veroordeelde moordenaar al in en rondom zijn woning in Harderwijk, waar hij woont met zijn vrouw en dochter. ‘Volkert woont nog steeds hier in de straat,’ vertelt een bron (persoonsgegevens bij de redactie bekend) uit de omgeving van Volkert aan Story. ‘Ik heb hem gisteren nog gezien. Hij woont nog gewoon in Harderwijk. Dat is al zo vanaf het moment dat hij weer op vrije voeten is. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Buurman in Harderwijk is moordenaar van Pim Fortuyn beu

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP