Bruni Heinke na 20 jaar nog stééds woest om GTST-ontslag!

Door Redactie
Bruni Heinke na 20 jaar nog stééds woest om GTST-ontslag!

Twintig jaar geleden alweer werd Bruni Heinke, die in GTST de rol van Helen Helmink vertolkte, uit de soap geschreven. Haar ontslag kwam keihard aan. "Ik was stomverbaasd." Aan Story vertelt een nog altijd boze Bruni wie haar destijds afdankte.

Mokerslag 

Als een mokerslag kwam het nieuws bij Bruni aan. Zelf was ze er nog lang niet klaar voor om afscheid te nemen van haar rol als Helen Helmink in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik was stomverbaasd", vertelt ze aan Story.

Verbazing 

"Vooral verbaasd omdat Olga Madsen, 'de moeder van GTST', en Joop van den Ende, eerder nog zo lovend over mij waren geweest. Zij wilden mij in de serie houden. Maar Johan Nijenhuis was erbij gehaald en hij besloot in zijn eentje dat er geen plek meer voor mij was. In de jaren dat hij als regisseur bij GTST werkte, was er niets aan de hand. Maar toen hij als producent aan de slag ging, werd ik door hem geslachtofferd."

Terugkeren in GTST?

"Af en toe kijk ik naar GTST en tot mijn verbazing zie ik dat er allemaal acteurs van vroeger zijn teruggekeerd. Ik denk dan: waarom zou ik niet terug kunnen komen?" Bruni maakte er nooit een geheim van dat ze wilde terugkeren in de soap. "Ik heb de soapschrijvers brieven geschreven waarin ik hen vroeg of ze de rol van Helen Helmink nieuw leven wilden inblazen. Het personage is immers niet dood. Helen emigreerde destijds naar Canada. Ik stelde voor dat Helen een moord gepleegd zou kunnen hebben, die ze angstvallig geheim probeert te houden. Omdat niemand dat van Helen verwacht, lijkt mij dat persoonlijk een spannende verhaallijn." 

Wil je weten hoe de schrijvers reageerden op haar voorstel voor een verhaallijn? Lees dan de nieuwe Story.