Britse presentator James Cordon volgens collega’s alleen maar aardig op tv

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

James Cordon
© Brunopress

Nadat hij zijn naam had gevestigd in de Engelse theater- en tv-wereld, kreeg James Corden (44) in 2015 de kans zijn vleugels uit te slaan naar de VS. En die greep hij met beide handen aan! Hij was enorm verguld dat hij het Amerikaanse tv-programma The Late Late Show mocht overnemen van Craig Ferguson, die het tien jaar had gepresenteerd.

Moeiteloos

James werd echter niet door iedereen enthousiast ontvangen. Zo noemde voormalig talkshowhost David Letterman hem neerbuigend ‘dat dikke joch’. James liet het lachend van zich afglijden. Het zou zomaar jaloezie geweest kunnen zijn, want hij wist moeiteloos de grootste beroemdheden te strikken. Ook voor het geliefde programmaonderdeel Carpool Karaoke stonden sterren in de rij om mee te doen.

Divagedrag

‘Roem is verslavend, vooral als je er niet voor gemaakt bent,’ vertelde arbeiderszoon James eens in The New Yorker. ‘Ik heb me als een verwend nest gedragen, maar ik geloof echt dat ik niet zo ben.’ Dáár zijn de meningen over verdeeld! Als de camera’s niet draaien, blijkt hij helemaal geen vrolijke teddybeer te zijn maar een bullebak met divagedrag.

Geen waardering voor medewerkers

Dat hij zich verheven voelde boven de medewerkers van The Late Late Show kwam via de sociale nieuwssite Reddit naar buiten. Daarop werd geschreven dat James eens onaangekondigd was binnengestapt bij een vergadering van de Writers Guild of America, een organisatie van scenarioschrijvers. Hij had daar voorgesteld te snijden in de kosten voor beginnende schrijvers door ze geen salaris, maar slechts een minimale stagevergoeding te geven. Hier sprak niet bepaald waardering uit! Dat James totaal geen binding had met zijn collega’s, werd ook pijnlijk duidelijk toen hij eens in zijn show tijdens het programmaonderdeel Spill Your Guts or Fill Your Guts door presentator Jimmy Kimmel werd gevraagd of hij de namen van zijn cameramannen kon noemen. Hij wist er niet eens twee voluit! J

Restaurantverbod

James’ walgelijke gedrag bleek zich niet alleen tot de tv-studio’s te beperken. Zo schreef iemand op Twitter dat James eens uit zijn dak was gegaan in een vliegtuig, nota bene tegen zijn echtgenote, die een huilend kind niet tot bedaren kreeg. Op de sociale nieuwssite Reddit schreef iemand James ooit in een restaurant gespot te hebben met zanger Harry Styles. ‘James gedroeg zich echt als een klootzak. Hij behandelde de bediening als oud vuil. Toen hem werd gevraagd te kalmeren, werd hij rázend. Hij leek wel een dronken panda.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.