Bridget Maasland kan tranen niet bedwingen door proces Peter R. de Vries

Door Redactie
Bridget Maasland kan tranen niet bedwingen door proces Peter R. de Vries

Het zijn heftige en emotionele dagen voor geliefden van de vermoorde Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd vorig jaar bruut om het leven gebracht en nu is het proces tegen de vermoedelijke moordenaars begonnen. Tijdens de uitzending van RTL Boulevard gaat het over de zaak en veel redactieleden zijn aanwezig. Bridget Maasland en Kees van der Spek kunnen hun tranen niet bedwingen. 

Bridget Maasland: 'Ik vond het vandaag een heel emotionele dag. Om Royce en Kelly daar zo te zien zitten en wat er allemaal werd gezegd. Je wilt zo graag iets doen en je kan niks, zo machteloos'. 

'Staan we hier een potje te janken'

Daarna wendt ze zich tot Kees van der Spek: 'Met de reconstructie dat je Peter ziet lopen'. Waarna Kees zegt: "Je wilt naar 'm roepen. Dat had ik heel sterk: 'Kijk effe achter je.'" Van der Spek wordt ook emotioneel en slaat een arm om Bridget heen: 'Staan we hier een potje te janken', lacht hij door z'n tranen heen. 

Spreekrecht

Dinsdag begon het proces tegen de vermoedelijke moordenaars van Peter R. de Vries. Zijn kinderen, Royce en Kelly, maakten op deze eerste dag gebruik van hun spreekrecht. Kelly richtte zich zelfs rechtstreeks tot de vermoedelijke daders. In de rechtszaal werden ook beelden getoond van de moord. 

Levenslange celstraf

Tegen de twee mannen die verdacht worden van de moord op Peter R. de Vries is dinsdag een levenslange celstraf geëist. Het Openbaar Ministerie meent dat de 22-jarige Delano G. de schutter is. Medeverdachte Kamil E. zou G. van en naar Amsterdam hebben gereden en meerdere voorverkenningen hebben uitgevoerd.

Moordaanslag op de Vries

De Vries werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in hartje Amsterdam en bezweek negen dagen later aan zijn verwondingen. Nog geen uur na de aanslag reed de politie de twee verdachten klem bij een afrit op de A4. 'Zowel G. als E. was volledig op de hoogte van de opdracht die uitgevoerd moest worden', aldus de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Amsterdam.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.