• Hazes

Breuk André en Monique kan volgens een expert 'goed uitpakken'

Door Redactie
Breuk André en Monique kan volgens een expert 'goed uitpakken'

Het gerucht deed al een tijd de ronde, maar gisteravond hebben André Hazes en Monique Westenberg hun relatiebreuk officieel bevestigd. Ondanks dat het stel niet meer samen is, betekent het volgens een relatiedeskundige niet het einde.

Verstandige beslissing

André heeft vanwege zijn drukke werkschema besloten om apart te gaan wonen. "Hij neemt een break van zijn gezin," zegt Monique tegen Shownieuws. Het verbaast relatiedeskundige Pieternel Dijkstra niets dat ze deze keuze hebben gemaakt. "Zo kunnen ze in alle rust ontdekken of de liefde die ze nog voor elkaar voelen levensvatbaar is. En tijdens die zoektocht wordt hun zoontje weggehouden bij mogelijke ruzies," zegt de expert tegen het AD. De keuze om apart te wonen is volgens haar verstandig. "De ruimte die ze elkaar nu lijken te geven, kan goed uitpakken. Monique zal misschien tegen André hebben gezegd: 'ga eerst maar eens, los van mij, uitzoeken wat je precies nastreeft op werkgebied'. Op de oude voet door blijven gaan, heeft in zo'n situatie meestal weinig zin."

Leeftijdsverschil

De relatiedeskundige denkt dat het leeftijdsverschil tussen de twee de situatie complex maakt: "Zij is als 40-jarige vrouw met levenservaring vast stabieler. Zij weet zo langzamerhand wat ze wil met haar leven en heeft een helder beeld van wat zij verwacht van een partner. Maar hij, hoe volwassen hij ook uit de hoek kan komen, zit nog volop in zijn ontwikkeling als mens." Volgens Pieternel kan de breuk twee kanten opgaan. "Zo'n pauze kan namelijk allerlei kanten opgaan. Eén van de partners, bijvoorbeeld André, neemt te veel ruimte waardoor hij een andere vrouw ontmoet en wegdrijft bij Monique. Of Monique komt, terwijl André steeds dichterbij zichzelf komt en in een later stadium bij haar probeert terug te komen, iemand anders tegen. Het kan ook goed aflopen. In dat geval groeien André en Monique weer naar elkaar toe en leveren ze het bewijs dat hun liefde en vriendschap, ook al is de passie van het eerste uur weg, voldoende is om samen oud te worden," aldus Pieternel.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Breuk André en Monique kan volgens een expert 'goed uitpakken'

Beeld: Edwin Smulders