Breng Insiya thuis voor kerst: deze BN'ers doen al mee aan de actie van Flair

Door Redactie
Breng Insiya thuis voor kerst: deze BN'ers doen al mee aan de actie van Flair

Kerst staat voor de deur en na dit héle bizarre jaar hebben we meer dan ooit de behoefte om samen te zijn met de mensen van wie we het meest houden. Helaas werd dinsdag tijdens de persconferentie duidelijk dat we het klein moeten houden, maar gelukkig kan niemand ons een gezellige kerst met het eigen gezin ontnemen, toch?

Dat zóu je denken, maar helaas heeft niet iedereen dat geluk. Nadia Rashid moet voor de vijfde keer kerst vieren zónder haar dochter, de in 2016 ontvoerde Insiya, en dat wil Flair koste wat het kost voorkomen.

Al vier jaar zonder kind

In september 2016 werd de toen tweejarige Insiya op gewelddadige wijze naar India ontvoerd door acht kidnappers, in opdracht van haar vader. Vanaf dat moment heeft moeder Nadia alles in het werk gesteld om haar meisje terug te krijgen. Eind 2017 bepaalden rechters in Nederland dat Insiya terug moest naar haar moeder. De Nederlandse overheid moet Insiya’s terugkeer bewerkstelligen volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, maar nu, vier jaar na haar ontvoering, is ze nog steeds niet thuis.

Rutte, do your job

Er zijn veel Kamervragen gesteld, maar premier Rutte ontwijkt ieder antwoord. Flair start daarom op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, een campagne. We hebben maar één verzoek aan premier Rutte: breng Insiya thuis voor kerst. Zoals Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) stelt: 'Insiya is een Nederlands staatsburger en haar ontvoerders zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De Nederlandse regering moet zich inzetten om haar bij haar ontvoerder weg te halen en te herenigen met haar moeder. Ze helpen ook Nederlandse gedetineerden die in buitenlandse gevangenissen zitten, ze helpen bij de ontvoering van Arjan Erkel en ook bij het thuisbrengen van Johan van Laarhoven uit Thailand. Dan moeten ze ook Insiya helpen.'

Het allermooiste kerstcadeau

We zijn dit jaar allemaal geconfronteerd met het vreselijke gevoel van niet bij je geliefden kunnen zijn. Zullen we er samen voor zorgen dat daar voor Nadia, die dat verschrikkelijke gemis al jaren kent, een einde aan komt? Ook verschillende BN'ers doen al mee aan Flair’s actieweek. Zo deelt onder meer Carolien Spoor het bericht: 'Je allergrootste angst als moeder is dat je kind iets overkomt...' Ook Glennis Grace, Sanne Vogel, Nadja Hupscher, Carolina Dijkhuizen, Kirsten Schilder, Lucy Woesthoff en Jim Bakkum sluiten aan en delen de oproep.

Zelf helpen

Je kunt ook zelf helpen! Deel de post van Flair op social media, tag daarin premier Rutte (@MinPres) en gebruik de hashtags #vraaghetRutte en #BringInsiyaBack, en help mee Insiya thuis te brengen voor kerst. Ondertussen confronteert een tikkende klok op de homepage van het blad je met de harde realiteit: de dagen, uren, minuten en seconden dat Insiya niet bij haar moeder is.

Door: Flair

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.