Boris Becker zit financieel aan de grond

Door Redactie
Boris Becker zit financieel aan de grond

Oud-tenniskampioen Boris Becker zit financieel aan de grond. Komende weken worden tachtig bezittingen van de Duitser geveild. 

Bekers, medailles, tennisrackets en gesigneerde tennisschoenen, er kan op van alles en nog wat geboden worden via de site van het Britse veilinghuis Wyles Hardy & Co. Ook persoonlijke spullen zoals horloges worden aangeboden. 

60 miljoen euro

De oud-tenniskampioen heeft al jaren grote schulden. Het gerucht is dat het gaat om maar liefst 60 miljoen euro. Een rechtbank in Londen verklaarde Becker in 2017 failliet. Zijn eigendommen worden de komende weken geveild om een deel van zijn schuld af te kunnen betalen. 

Onder meer bekers, medailles, gesigneerde tennisschoenen en tennisrackets worden geveild. Maar ook persoonlijke spullen als horloges worden aangeboden.

Boris Becker heeft al jaren grote schulden. Het zou gaan om maar liefst 60 miljoen euro. In 2017 werd hij door een rechtbank in Londen failliet verklaard. Zijn eigendommen worden geveild om een deel van zijn schuld af te kunnen betalen. 

Boven zijn stand gaan leven

Tenniscommentator Marcella Mesker vertelt aan de NOS dat Becker moeilijk kon omgaan met zijn bekendheid nadat hij als 17-jarige in 1985 Wimbledon won. 'Hij is boven zijn stand gaan leven. Veel vrouwen en huwelijken. Er was natuurlijk de bekende 'bezemkastaffaire' waardoor hij nog een kind kreeg. En daar kwam ook nog een vechtscheiding met de Nederlandse Lilly Kerssenberg bovenop. Hij blijft te veel geld uitgeven.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Boris Becker zit financieel aan de grond

Bron: NOS | Beeld: ANP