• Boris Becker

Boris Becker claimt onschendbaarheid om onder faillissement uit te komen

Door Redactie
Boris Becker claimt onschendbaarheid om onder faillissement uit te komen

De speciale sportattaché van de Centraal-Afrikaanse Republiek in de EU, voormalig tennis-ster Boris Becker, heeft zich in een rechtszaak in Londen op diplomatieke onschendbaarheid beroepen. Britse media berichtten dat Becker met zijn diplomatieke status op de proppen komt in een slepende rechtszaak over schulden die Becker bij de particuliere bank Arbuthnot, Latham & Company zou hebben gemaakt.

De crediteuren zijn om geld te innen vorig jaar een procedure gestart die tot het faillissement van Becker leidt. Ze willen de staat van faillissement van de vijftigjarige Duitser laten verlengen. Maar dat kan niet volgens Becker omdat hij in april de erebaan voor het arme Afrikaanse land heeft gekregen. Becker is erg trots op de functie die hem 'in staat stelt iets terug te doen voor sportliefhebbers in een van de armste landen ter wereld'.

Ben Emmerson

Onder de raadslieden die Becker bijstaan om als speciaal sportattaché schuldeisers van het lijf te houden is Ben Emmerson. Hij heeft eerder ook zaken bepleit voor onder anderen de Australische WikiLeaksoprichter Julian Assange toen Zweden om diens uitlevering vroeg.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Boris Becker claimt onschendbaarheid om onder faillissement uit te komen

Beeld: ANP | Bron: ANP