Bondscoach Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker: 'Ik ben 25 keer bestraald'

Door Redactie
Bondscoach Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker: 'Ik ben 25 keer bestraald'

Louis van Gaal (70) maakte zondagavond bij Humberto bekend dat hij al geruime tijd lijdt aan prostaatkanker. Het Nederlands elftal was nog niet op de hoogte gebracht van zijn ziekte. De bondscoach liet in het programma weten dat hij in november gewoon naar het WK in Quatar gaat. 

Van Gaal kampt al geruime tijd aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Iets wat hij nog niet met de Oranje spelers gedeeld heeft. 

Spelers

De coach wilde namelijk niet het team beïnvloeden. 'Die weten het niet. Zij zien een bloos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat is natuurlijk niet zo', laat hij weten. 

Documentaire 

Van Gaal zat aan tafel bij Humberto om over een documentaire over zijn leven te praten. In deze docu komt ook zijn ziekte ter sprake. Iets wat 'onderdeel van zijn leven is'. Zo vertelt hij: 'Ik heb veel meegemaakt met ziektes, ook bij mijn eigen vrouw. Dus dat hoort gewoon bij het leven.'

Prostaatkanker

Louis vertelt dat hij wel een voorkeursbehandeling heeft gekregen. 'Ik mocht door de achteringang en als ik naar een afspraak ging, mocht ik meteen naar een andere kamer als ik moest wachten. Een geweldige behandeling. Je zegt het ook tegen vrienden en familieleden en het zegt iets over mijn omgeving dat ze hun mond houden. Dat is wel knap', laat Van Gaal weten. 'Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood', vervolgt hij. 'Het zijn meestal de achterliggende ziektes waar je aan overlijdt. Maar het is wel een agressieve vorm. Ik ben 25 keer bestraald.' Eind 2020 werd de ziekte geconstateerd, waardoor hij in 2021 met de behandelingen is gestart. 

Ook laat de bondscoach weten dat hij 'gewoon' naar het WK in Quatar gaat, dat in november plaats zal vinden. 

Bron: AD, RTL Boulevard| Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.