Bondscoach Louis van Gaal in isolatie na positieve coronatest

Door Redactie
Bondscoach Louis van Gaal in isolatie na positieve coronatest

Louis van Gaal is dinsdagochtend positief getest op corona. Dit betekent dat de bondscoach van het Nederlands elftal in isolatie gaat. Zo meldt de KNVB in een persbericht. 

De voetbalbond laat in het persbericht weten dat zijn taken tijdelijk worden overgenomen

Taken

'De overige leden van de technische staf, Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek, nemen tot zijn terugkeer de taken over', aldus de KNVB. 

Persconferentie

Maandag gaf Louis nog een persconferentie, waarin hij ook over het coronavirus sprak. 'Wij hebben tot nu toe het beleid gevoerd, dat iedereen dat zelf mocht beslissen', liet de bondscoach weten over het vaccineren tegen corona. 'Maar ik vind dat we het beleid moeten aanpassen aan het teambelang.'

Verkouden

'Nu is bijna alles vrijgegeven, maar er kan over drie maanden een nieuw virus komen', vervolgt Van Gaal. 'Dan zitten we dicht op het WK. Dan moeten we er rekening mee houden, dat we ons misschien moeten laten vaccineren. Dat is niet van mij, maar vanwege de experts die zeggen dat de kans dan veel kleiner is, dat je andere mensen besmet. Dan denk ik, dat het verstandiger is, om ons te laten vaccineren. Maar ik weet niet of er een ander virus komt. Ik ben nu verkouden, dat horen jullie. Ik spreek door de neus en heb een verkouden stem. Maar ik zit hier gewoon', aldus de bondscoach die een dag later toch besmet bleek te zijn geraakt met het virus. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.