• Boer zoekt Vrouw

Boerin Agnes heeft grote financiële problemen: 'Het haalt alle plezier uit het leven weg'

Boerin Agnes heeft grote financiële problemen: 'Het haalt alle plezier uit het leven weg'

Boerin Agnes Lensing-van der Ven, één van de ex-deelneemsters van Boer Zoekt Vrouw, kampt met grote financiële problemen. De problemen zijn zo erg, dat haar familiebedrijf failliet dreigt te gaan. De boerin vertelt erover in het nieuwe programma van Yvon Jaspers, Onze Boerderij.

Geldproblemen

'Ik schat de kans op 80 procent dat het eind dit jaar voorbij is. Financieel zit het tot hier,' vertelt de boerin geëmotioneerd aan Yvon. De geldproblemen zijn begonnen sinds de invoering van de nieuwe mestregels in 2015. Agnes en haar man Albert hadden destijds juist een enorm geldbedrag geïnvesteerd in de bouw van een hypermoderne stal voor hun koeien. Maar volgens de nieuwe mestregels mag het stel minder koeien houden, waardoor ze het geïnvesteerde bedrag niet kunnen terugverdienen. 

Gesloopt

De grote financiële problemen eisen hun tol. Agnes en Albert werken keihard op hun eigen bedrijf, maar daarnaast werkt Albert ook op andere boerderijen om bij te verdienen. Dat valt niet mee, zeker niet naast de zorg voor hun twee kleine kinderen. 'Het sloopt je aan alle kanten, geestelijk en lichamelijk. Het haalt alle plezier uit het leven weg,' vertelt de boerin. Agnes wil zeker niet klagen, maar het hoofd boven water houden is enorm lastig. 'We wisten dat de eerste vijf jaar zwaar zouden worden, daar hadden we ons op voorbereid. Maar dit is eigenlijk niet te doen. Als ik het allemaal had geweten, was ik er nooit aan begonnen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Boerin Agnes heeft grote financiële problemen: 'Het haalt alle plezier uit het leven weg'

Beeld: Edwin Smulders