Boef betreurt medewerking aan overheidscampagne corona

Door Redactie
Boef betreurt medewerking aan overheidscampagne corona

Rapper Boef staat niet meer achter de overheidscampagne waaraan hij aan het begin van de coronapandemie heeft meegewerkt. In een bericht op Instagram zegt de artiest dat hij de 20.000 euro die hij ervoor kreeg aan een goed doel wil schenken.

'In het begin van de coronapandemie ben ik door mijn management gevraagd mee te werken aan een campagne voor het RIVM om jongeren te informeren over wat het coronavirus is', stelt Boef op zijn Instagrampagina. De rapper zegt dat hij toen zelf ook nog onwetend was en in gesprek ging met een arts, een sporter en een ex-Covidpatiënt. 'Wij zijn nu twee jaar verder en ik sta NIET achter het beleid van de overheid', schrijft Boef die zegt niet voor of tegen vaccinatie te zijn, maar juist 'voor vrijheid'.

2G-beleid

'Wat er nu gebeurt met plannen voor een een 2G-beleid, lockdowns waar ondernemers door kapot gaan en de zorg die maar niet opgeschaald wordt, is iets wat we later niet aan onze kinderen kunnen uitleggen.' De artiest zegt dat het aan hem 'knaagt' dat hij heeft meegewerkt aan een campagne van de instanties 'die dit huidige beleid uitvoeren'.

Het bedrag dat de rapper ontving voor zijn deelname, naar eigen zeggen 20.000 euro, wil hij nu aan een goed doel geven of verdelen onder zijn fans.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.