BN’ers vragen torenhoge bedragen in schnabbelcircuit

Op 1 mei zal Barack Obama in het Amsterdamse Ziggo Dome tijdens een avondvullend programma zijn evangelie over nieuw leiderschap verkondigen.

BN'ers drieluik
© Edwin Smulders

Na zijn presidentschap heeft Obama zich als doel gesteld om met zijn Obama Foundation jonge mensen te motiveren in positieve zin een verschil te maken in de wereld. Een kaartje voor de lezing kost maar liefst 385 euro en voor een vip-ticket wordt zelfs een bedrag van 2750 euro gevraagd. In dat laatste geval ben je wel verzekerd van twee zitplaatsen op een van de voorste rijen, krijg je een diner voorgeschoteld, mag je over de rode loper én krijg je de kans om met de voormalige president van Amerika op de foto te gaan.

In 2018 gaf Obama ook een lezing in Nederland. Toen vroeg hij volgens HP/DeTijd zo’n 371.000 euro.

Schnabbelcircuit

Maar ook onze eigen sterren vullen hun zakken in het schnabbelcircuit. Zo vragen Vandaag Inside-analist en ex-voetballer René van der Gijp en voormalig profzwemmer Maarten van der Weijden tussen de 5000 en 10.000 euro voor een praatje over hun sportcarrière en aanverwante onderwerpen.

Ingehuurd worden

Voor een bedrag tussen de 2000 en 5000 euro kunnen RTL-weervrouw Helga van Leur, misdaadverslaggever John van den Heuvel, KRO-presentator Fons de Poel, voormalig profvoetballer Wim Kieft, Formule 1-analist Robert Doornbos en oud-schaatsster Marianne Timmer ingehuurd worden.

Drieluik
© Edwin Smulders

Dagvoorzitter, presentator en/of interviewer

Daarnaast zijn BN’ers ook te boeken als dagvoorzitter, presentator en/of interviewer. Voor een bedrag van minimaal 2000 en maximaal 5000 euro komen Harm Edens, Buddy Vedder, Anita Witzier en Roelof Hemmen in een van deze hoedanigheden opdraven. Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op prijsindicaties gegeven op de website van sprekersbureaus Quality Bookings en Het Sprekersbureau.

Drieluik 2
© Edwin Smulders

Dit verhaal komt uit Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.