BN’ers delen hun favoriete zomerrecept met Story-lezers

Door Redactie
BN’ers delen hun favoriete zomerrecept met Story-lezers

Salades, pasta’s en vis- en vleesgerechten zijn de favoriete zomermaaltijden van onze sterren. Speciaal voor de Story-lezers geven onder anderen Willeke Alberti, Belinda Meuldijk en Cilly Dartell hun recepten prijs…

Antje Monteiro: Thaise Tom Kha Kai-soep

Benodigdheden voor 2 personen500 milliliter kokosmelk, kruidenpasta Thom Kha Kai (toko of supermarkt), 2 citroenblaadjes, 1 citroengras, 1 stukje gember, 150 gram champignons, 1 kipfilet (50 gram per persoon), Roma-tomaatjes en 1 laurierblaadje.

BereidingVermeng de kokosmelk met de kruidenpasta. Roer goed door elkaar. Snijd het citroengras in drie stukken en plet deze. Voeg toe met de citroenblaadjes en de in schijven gesneden gember. Breng de soep aan de kook. Voeg de gesneden champignons en de in blokjes gesneden kipfilet toe. Met de Roma-tomaatjes en een laurierblaadje is de soep af.  

Willeke Alberti: Spaghetti met garnalen en courgette

Benodigdheden voor 4 personenSpelt-spaghetti (100 gram per persoon), 1 pond tijgergarnalen, 1 courgette, 125 ml crème fraîche, knoflook, peterselie, 1 visblokje, 1 groentebouillonblokje, 1 glaasje witte wijn en olijfolie.

BereidingKook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Wok de garnalen met teentjes knoflook. Bak in een andere pan de courgette met knoflook. De twee pannen zorgen ervoor dat de smaken behouden blijven. Als de garnalen en de courgette gaar zijn, bij elkaar doen en crème fraîche, de witte wijn en een vis- en een groentebouillonblokje toevoegen. Maak de saus af met peterselie.

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk het in de ZomerStory van 2018. Nu in de winkel.

BN’ers delen hun favoriete zomerrecept met Story-lezers

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders