BN'ers treuren na uitschakeling Oranje: 'Partijdig gedoe'

Door Naomi Pater
Monique Smit

Bekend Nederland heeft vrijdagavond volop meegeleefd met het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK voetbal. Twitter stroomde in eerste instantie vol met jubelberichten na de late gelijkmaker van Wout Weghorst tegen Argentinië maar toen de penaltyserie werd verloren, voerde de teleurstelling de boventoon.

'Wat een wedstrijd. Alles zat erin. Wat een strijd. Zo genoten van dit team vandaag. Het was niet altijd goed maar ze hebben alles gegeven. Als een eenheid. Prachtig. Opgeheven hoofd. Diepe buiging voor Van Gaal. Kon ie maar altijd bondscoach zijn', analyseert radio-dj Coen Swijnenberg.

'We komen sterker terug'

Rapper Ronnie Flex noemt de uitschakeling 'jammer' maar is wel trots op Oranje. 'Jullie hebben alles gegeven boys. We komen sterker terug', zegt hij. En presentator Renze Klamer: 'Wel echt gevochten als leeuwen'. Schrijfster Heleen van Royen vindt zelfs dat het team ondanks alles gehuldigd moet worden. 'Ik ben nooit zo van verliezers huldigen, maar dit Oranje-elftal wil ik huldigen.'

'Geen fan meer van Messi'

Andere BN'ers waren vooral boos op de rol van de scheidsrechter. Theatermaker Maurice Wijnen vond het bijvoorbeeld 'partijdig gedoe' en radio-dj Erik de Zwart stelt dat niet Argentinië maar de scheidsrechter van Nederland heeft gewonnen. Zangeres Monique Smit zegt voortaan geen fan meer te zijn van de Argentijnse sterspeler Lionel Messi.

Na de reguliere speeltijd en verlenging was de stand 2-2 dankzij twee goals van Weghorst. Tijdens de strafschoppenserie misten Virgil van Dijk en Steven Berghuis namens Oranje.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.