BN'ers rouwen om 'vreselijk goede vent' Piet Paulusma

Door Redactie
BN'ers rouwen om 'vreselijk goede vent' Piet Paulusma

Bekende Nederlanders zijn ontdaan door het overlijden van weerman Piet Paulusma. Op sociale media delen zij hun verdriet en herinneringen aan de 65-jarige Fries. Zondagmiddag overleed Paulusma in het ziekenhuis van Leeuwarden aan de gevolgen van kanker.

'Jeetje. Piet Paulusma overleden. Ben er best ontdaan van. Zo'n vreselijk goede vent. Vorige week nog op de radio/tv. Nu is Piet er niet meer. Nooit meer 'oant moarn'", schrijft radio-dj Coen Swijnenberg. "Oant Moarn, Piet!', schrijft cabaretier Jochem Myjer.

Radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte blikt terug op zijn radio-uitzendingen waarin hij Paulusma regelmatig sprak wanneer zich noodweer aandiende. 'Zijn gedrevenheid en werklust heb ik altijd erg bewonderd. Heel veel sterkte voor vrienden en familie….', schrijft hij op Twitter. Maurice Wijnen noemt Paulusma 'de hardst werkende en altijd vriendelijke weerman'.

Iconisch en vertrouwd

Mede-Fries Sipke Jan Bousema laat weten dat hij Paulusma enorm gaat missen. 'Een iconische en vertrouwde weerman die er altijd was en ervoor ging. De bekendste weerman van Nederland út Fryslân. De dag begon zonnig en eindigt regenachtig en grauw… Piet, tige tank foar alles!'

Omrop Fryslân, waar Paulusma in 1985 begon en sindsdien het weer verzorgde, laat weten dat de omroep en de provincie Friesland 'een icoon' verliezen. 'Het vertrouwde 'we moatte moarn mar werris yn it waar sjen’, zal niet meer te horen zijn. Hij was een vaste waarde voor de Omrop die altijd paraat stond voor ons. Maar bovenal was hij een bijzonder fijne collega om mee samen te werken', aldus eindredacteur Sybren Terpstra.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.