BN'ers reageren op dood Corrie van Gorp: 'Het was een schat van een mens'

Door Redactie
BN'ers reageren op dood Corrie van Gorp: 'Het was een schat van een mens'

Actrice Corrie van Gorp is overleden. Verschillende BN'ers reageren via social media. Zo noemt André van Duin het een 'droevige gebeurtenis'.

Dat vertelt Van Duin, die samen met Van Gorp vooral bekend stond als meneer en mevrouw de Bok, dinsdagochtend aan het ANP.

Gek en leuk

'Ze was een gek, leuk en warrig mens.' 'Gisteravond belde familie op dat ze haar gevonden hadden, ze was net een uurtje overleden', vertelt Van Duin. De twee hadden nog vaak contact, ook al was Van Gorp al een tijd uit de spotlight gestapt. 'Ze stuurde vaak fotootjes, dan had ze weer uierboord gemaakt of zo.'

Daarnaast kreeg Van Duin regelmatig te horen wat 'mevrouw de Bok' van zijn televisieoptredens vond. 'Als ik op tv was, liet ze altijd even weten wat ze ervan vond', lacht hij.

Schat van een mens

Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was Van Gorp in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Ook Freek de Jonge heeft gereageerd op het overlijden. 'Onze Corrie (van Gorp) is overleden. Een legendarische comédienne. Bleef onzeker over haar rol in een 'Kannibaal als jij en ik', maar stortte zich er elke avond met volle overgave in. Schat van een mens', schrijft Freek.

Genereus en lief

Ook Cornald Maas brengt een eerbetoon aan Van Gorp, die bekend was als danseres, zangeres, actrice en comédienne. 'Ooit getalenteerd danseres, later onbevangen rechterhand van André van Duin in hilarische sketches, ook vertolkster van carnaval-evergreens', schrijft de programmamaker. 'Maar bovenal: zichzelf, Rotterdams, poehaloos, genereus, lief.'

Humor

Claudia de Breij noemt de actrice 'een schitterend type'. 'Even over mensen die wél iets wezenlijks hebben toegevoegd tijdens hun tijd hier op aarde: Corrie van Gorp is overleden. Wat heb ik hard om die vrouw gelachen.'

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.