Georgina Verbaan en meer BN'ers bij protestactie van Extinction Rebellion

Door Naomi Pater
Georgina Verbaan

Georgina Verbaan is zaterdag bij de protestactie van klimaatgroep Extinction Rebellion (XR). De actrice deelde op Instagram livebeelden en enkele filmpjes van de demonstratie bij en op de snelweg A12 in Den Haag.

Arrestaties tijdens protestactie

'Lijkt er vredig aan toe te gaan, alleen volgen er arrestaties omdat ze de snelweg blokkeren. Denk en mag hopen) dat de meeste dienders weten dat burger of agent beide in de zelfde schoenen staan als het gaat om klimaatcrisis. Spektakel!', schrijft Verbaan bij één van de video's.

Meer BN'ers aanwezig

Verbaan, die niet op de snelweg zelf staat, is niet de enige bekende Nederlander die samen met XR protesteert tegen de fossiele subsidies. Ook zangeres Merol en schrijfster Maartje Wortel werden gespot. Dat Merol van de partij is, is geen grote verrassing. De zangeres vertelde onlangs in een interview met het Belgische tijdschrift Knack dat ze zich heeft aangesloten bij de groep. 'Omdat ik geloof in de kracht van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. Bij dezen een warme oproep aan iedereen: ga de straat op!' In totaal zijn honderden actievoerders aanwezig.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!