• Married at first Sight

Bizarre twist in nieuw seizoen MAFS: Martijn herkent vrienden van toekomstige vrouw Nicole

Het is 2023. Tijd voor een nieuw jaar met nieuwe kansen én nieuwe liefdes.

MAFS Nicole en Martijn

Aan weer 12 singles de taak om dit nieuwe, achtste, seizoen van Married at First Sight smaakmakend te maken. Vanavond is hét liefdesprogramma weer van start gegaan. Slagen de experts er dit seizoen in om de vorige succesvolle finale te overtreffen?

Wat in ieder geval een klein stukje is verbeterd, is de duur van het programma. Er wordt nog altijd niet meteen getrouwd in de eerste aflevering (er moet altijd ruimte zijn voor verbetering), maar we maken wel gelijk kennis met alle kandidaten. En zij ook met elkaar.

Nerveus, arrogant en overdonderd

Onder het mom van een ‘laatste’ testdag, worden de dan nog vrijgezellen naar een locatie gelokt. Daar horen de mannen en vrouwen één voor één hun toekomstplannen: trouwen. Wie met wie gaat trouwen blijft nog even geheim, maar al wel kunnen we deze aflevering kennismaken met de individuen. Zo hebben we de nerveuze Wilfred met zijn staartje, de arrogante Maarten die denkt de enige te zijn die kans maakt op een huwelijk en de overdonderende Remco die dit avontuur ziet als een lot uit de staatsloterij.

Onbekend vrijgezellenfeest

Wat ook veranderd is dit achtste seizoen zijn de langdradige bezoekjes bij de kandidaten thuis. Carlo hoeft niet meer twaalf huizen langs te gaan en ook de familieleden worden niet meer één voor één voorgesteld te worden. En dit seizoen wordt er niet alleen maar getrouwd met een onbekende match, ook het vrijgezellenleven wordt afgesloten met onbekenden vrienden. Maar gelukkig was daar Rein als barman die op ‘testlocatie’ de aanstaande stellen wat lekkers inschonk.

Bouwvakker

Kort worden de mannen Wilfred en François voorgesteld door de experts. Zo blijkt Wilfred, eerder in de aflevering nerveus, ‘een beetje een bouwvakker’ te zijn, volgens expert Patrick. Maar gelukkig is match François graag actief bezig in winkels en maakt het gezellig door middel van muziek, geuren en… bloemen. Maar deze aflevering staan verder toch echt bruidegom Martijn en bruid Nicole centraal.

Jos steelt de show

Omdat ook de mobiele pakkenman uit het vorige seizoen niet zijn terugkeer maakt, gaat het deze aflevering wel erg vlotjes. Martijn kiest een mooi en vooral niet blauw uitziend pak uit en ook bij Nicole is de eerste jurk al meteen de juiste. Binnen de kortste keren zijn we als kijker dan ook getuige van de huwelijksdag. Elk seizoen is er wel een familie die het liefst niet op huwelijksdag vol met camera’s aanwezig is. Zo ook de ouders van Martijn. Gelukkig vindt hij dat zelf geen enkel probleem. ‘Ik ga ze dadelijk als eerste bellen’, aldus de nuchtere Martijn. Niet zo nuchter is de moeder van Nicole, die zich verspreekt, en per ongeluk in het bijzijn van Martijn de naam van de bruid verklapt. Maar niemand neemt het de zoete en sprankelende Jos kwalijk.

Ex van...

Eenmaal aangekomen in de trouwzaal lijkt het toch even alsof de bekenden van Martijn wél zijn gearriveerd. Aan de kant van aanstaande vrouw Nicole zitten namelijk flink wat hoofdjes die Martijn ‘niet verwacht had’. ‘Haar vrienden ken ik al een beetje uit het uitgaansleven’, aldus Martijn. Ook tussen de gasten wordt wat gefluisterd over ‘een ex van’ en ‘dit verzin je toch niet’. Martijn, zijn onverwachte vrienden en BABS Mariëlle kunnen er wel om lachen, maar het hoofd van expert Patrick spreekt boekdelen. ‘Ik was vorige week in Ibiza en die beste mensen ook’, laat Martijn meteen weten als Nicole nog nietsvermoedend komt binnenlopen. ‘Dus schijnbaar was jij ook in Ibiza.’ Nicole kan niets anders uitbrengen dan: ‘Ik ben helemaal in de war.’

Weten hoe dit afloopt? Gelukkig is er morgenavond nóg een aflevering van Married at First Sight.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!