Biograaf Gordon: 'Niet eens ál zijn verhalen over BN’ers staan in het boek'

Door Redactie
Biograaf Gordon: 'Niet eens ál zijn verhalen over BN’ers staan in het boek'

Gordons biografie heeft veel stof doen opwaaien. Veel BN'ers zijn boos op de presentator door verhalen die in het boek staan. Marcel Langedijk, de journalist die de biografie schreef, had de kritiek wel verwacht.

Verzonnen verhalen?

Marcel en Gordon spraken in een jaar tijd twintig keer af. Het resultaat is een indrukwekkende biografie over het leven van de presentator. Het boek heeft veel mensen, waaronder Gerard Joling en John Ewbank, boos gemaakt. Zo wordt Gerard afgeschilderd als narcist en John zou met Gordon hebben gemasturbeerd en porno hebben gekeken. Zij doen Gordons verhalen af als 'onzin'. "Ik heb echt niet alles klakkeloos aangenomen wat Gordon zei," vertelt Marcel tegenover LINDAnieuws. "Het stuk over Marc van der Linden, daar stond ik ook van te kijken. Ik heb hem meerdere keren gevraagd het verhaal te vertellen, om te checken of het écht zo is. Maar Gordon bezwoer me keer op keer: 'Jongen, geloof me, dit is de waarheid, het is geen verzonnen verhaal.'"

Niet compleet

Volgens Marcel wilde Gordon gewoon graag zijn verhaal vertellen: "Want voor het geld hoeft hij het niet te doen". De journalist claimt dat er nog veel meer schokkende verhalen zijn die niet in de biografie zijn gekomen. "Het zijn wezenlijke onderdelen uit zijn leven en als hij niks hierover had gezegd, was het boek teleurstellend geweest. Niet eens álles staat in het boek," aldus Marcel.

Biograaf Gordon: 'Niet eens ál zijn verhalen over BN’ers staan in het boek'

Beeld: Edwin Smulders