Bijna een miljoen kijkers voor documentaire Nicky Verstappen: 'Indrukwekkend, stil van'

Door Redactie
Bijna een miljoen kijkers voor documentaire Nicky Verstappen: 'Indrukwekkend, stil van'

De documentaire over Nicky Verstappen op RTL4 heeft zondagavond 972.000 kijkers getrokken. Daarmee staat de documentaire, waar veel om te doen was, op plek 10 in de kijkcijferlijst, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Jos B. probeerde via een kort geding de uitzending te voorkomen, omdat de zaak nog loopt. Zondagmiddag besloot de rechtbank echter dat de documentaire, gemaakt door No Pictures Please, toch mocht worden uitgezonden. 

'Terecht besluit'

Peter R. de Vries is blij dat de documentaire over de zaak van Nicky Verstappen zondag en maandag gewoon te zien is op RTL 4. De Vries, vertrouwenspersoon van de familie Verstappen, noemt het op Twitter een 'mooi' besluit. 'En terecht ook.'

Goed gevoel

De misdaadverslaggever liet eerder al weten vertrouwen in de zaak te hebben. Hij zei zaterdag in RTL Boulevard dat hij niet verwachtte dat de rechter tot een verbod zou overgaan. Ook maker Ewout Genemans maakte zich geen zorgen. 'Ik heb er een goed gevoel over dat we het gewoon gaan uitzenden', zei hij zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

De tweedelige documentaire met de titel 'De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek' is zondag- en maandagavond te zien op RTL4.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.