• Showbizz

Bibi Breijman herdenkt haar voorouders: ‘Je pijn leek ongehoord, daarom herdenken wij vandaag’

Door Fleur Hartman
Bibi Breijman herdenkt haar voorouders: ‘Je pijn leek ongehoord, daarom herdenken wij vandaag’

Bibi Breijman (31) neemt een moment op Instagram om stil te staan bij de Japanse bezetting van het huidige Indonesië. Dit vond plaats gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het land heette destijds Nederlands-Indië. Bibi’s voorouders komen hiervandaan.

Herdenking slachtoffers

Op 15 augustus worden de slachtoffers herdacht van de verschrikkelijke daden die plaatsgevonden hebben. Bibi deelt ter ere hiervan onderstaande tekst, opgedragen aan haar voorouders.

Mooie woorden

De post krijgt veel mooie reacties. Zo schrijft iemand: ‘Dank !!! Hoop dat via jou het bij het Nederlandse volk bekender wordt hoe de Ned Indische mensen en de Molukkers geleden hebben . Nu onze oudjes zijn overleden het erkenning langzaam krijgt!!’ Daarnaast komen er veel berichten binnen over de mooie foto’s die Bibi bij de post heeft geplaatst. ‘Mooie woorden en prachtige foto ❤️’, aldus een volger.

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.