Bette Midler zegt podium vaarwel: de ware reden dat superster met pensioen gaat

Door Redactie
Bette Midler zegt podium vaarwel: de ware reden  dat superster met pensioen gaat

Bette Midler (75) heeft altijd geroepen te willen sterven in het harnas, maar daar komt ze nu op terug. Na een carrière van 55 jaar gooit Bette de handdoek in de ring. Waarom?

Pensioen

'Voor mijn gevoel ben en blijf ik 22. Ik houd van mijn werk en ga daar gewoon mee door. Ik heb een oerdrift tot vermaken,’ vertelde Bette Midler een jaar geleden nog. Inmiddels zijn de plannen echter gewijzigd. In het Amerikaanse Parade Magazine zegt Bette dat ze geruisloos met pensioen is gegaan. ‘Mijn tijd op het podium is voorbij. Ik ben 75 en heb niet meer de drang om mezelf te bewijzen. Dat heb ik ruimschoots gedaan. Ik heb mijn rust verdiend.’ 

Superster

Behoefte aan een afscheidstournee heeft Bette niet. ‘Nee, ik vervaag gewoon.’ De superster zal echter niet snel worden vergeten. Na theaterrollen op Broadway speelde ze in 1966 haar eerste filmrol in Hawaii, waarna er nog vele volgden – onder andere in The Rose, The First Wives Club en Hocus Pocus. In 1972 startte Bette naast het acteren een zangcarrière. Voor haar verdiensten viel de creatieve duizendpoot vaak in de prijzen. Wereldwijd verkocht ze 30 miljoen albums! Maar het is mooi geweest. Bette wil meer tijd doorbrengen met haar man, de Duitse acteur Martin von Haselberg (72), en dochter Sophie (34), die ook acteert.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.