Beslag op woning van Estelle Cruijff opgeheven

Door Redactie
Beslag op woning van Estelle Cruijff opgeheven

Het beslag op het huis van Estelle Cruijff is opgeheven. Dat laat Shownieuws weten, naar aanleiding van documenten in het Kadaster. Cruijff en zakenman Jacques Parson hebben al ruim een jaar onenigheid over het huis. Eind februari werd al bekend dat Cruijff de rechtszaak erover had gewonnen.

Parson claimde dat Estelle een betalingsachterstand van 160.000 euro bij hem had. Hij leende haar in 2017 een bedrag van 1,2 miljoen die de socialite in een appartement van diezelfde zakenman stak. De twee hadden een vriendschappelijke relatie en afgesproken werd dat Estelle maandelijks zo'n 6000 euro zou aflossen.

Geen betalingsachterstand

Cruijff kon dat echter niet ophoesten en leefde zo'n twee jaar lang van een toelage van Parson. Er werden geen concrete afspraken gemaakt over wanneer Estelle zou beginnen met aflossen. Volgens de rechter is vanwege de mondelinge afspraken geen sprake van een betalingsachterstand.

Eerste recht van hypotheek

Parson krijgt het eerste recht van hypotheek op het appartement. Dat houdt in dat Cruijff gedwongen wordt de woning te verkopen wanneer ze de aflossing niet meer op kan hoesten.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?