Berovers Estelle Cruijff krijgen celstraffen tot vijf jaar

Door Redactie
Berovers Estelle Cruijff krijgen celstraffen tot vijf jaar

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag celstraffen van 40 maanden tot vijf jaar opgelegd in de zaak van de 'Rolexbende', die onder anderen Estelle Cruijff heeft beroofd.

De verdachten zouden verspreid over een paar jaar vooral Amsterdam-Zuid als 'jachtgebied' hebben gebruikt, op zoek naar de peperdure uurwerken. Slachtoffers werden op straat veelal met extreem geweld te grazen genomen, soms met ernstige verwondingen als gevolg.

Doodsangsten uitstaan

'Slachtoffers werden onverhoeds van achteren aangevallen, waarbij geweld niet werd geschuwd', aldus de rechtbank. Veel slachtoffers kampen nog steeds met de fysieke of geestelijke gevolgen. 'Ze verkeerden in de veronderstelling te worden neergeschoten. U heeft geen idee wat de impact is van de berovingen. De slachtoffers hebben letterlijk doodsangsten uitgestaan. Die waren voor u kennelijk niet van belang in uw jacht op het snelle geld.'

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.