Ben Cramers zorgen om dochter

Ben Cramer

Vier jaar geleden kreeg Shanna (37), de dochter van Ben Cramer, de verwoestende diagnose MS, een ongeneeslijke ziekte die haar leven volledig op de kop zou zetten.

Werken kan Shanna, die ervan droomde om ooit in de voetsporen van haar vader te treden, niet meer. In het verleden namen vader en dochter al verschillende duetten op. Voor Ben is de situatie van zijn dochter een continue bron van zorgen. Shanna’s situatie wordt er niet meer beter op en ze zal steeds afhankelijker worden.

Geen angst

‘Ik vind dat ze er behoorlijk rustig onder blijft,’ vertelt Ben aan Story. ‘Ze draagt haar ziekte echt. Daar bedoel ik mee dat ze er goed over kan praten en dat ze de gevolgen voor haar leven accepteert. En nee, angst is er niet zo enorm bij haar. En bij mij ook niet. Er kan altijd van alles misgaan in het leven, we moeten roeien met de riemen die we hebben. En elkaar steunen.’

Ingrijpen

‘Ik merk bijvoorbeeld soms aan Shanna dat ze zich terugtrekt. Dan hoor ik ineens een paar dagen niets en dan moet ik ingrijpen, even contact zoeken.’ Vanaf het eerste moment is Ben zeer openhartig en kalm over het lot van zijn dochter. ‘Ik probeer wel relaxed te blijven, maar dat wil niet zeggen dat ik me geen enorme zorgen maak.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.