Ben Cramer in tranen om dochter in DNA Singers

Je zou niet direct verwachten dat het nieuwe entertainmentprogramm DNA Singers van RTL een emotionele wending zou krijgen. Maar toen Ben Cramer vertelde over zijn dochter Shanna die MS heeft, werd het hem even te kwaad.

Door Redactie
Ben Cramer met dochter
© DNA Singers

Het is moeilijk voor te stellen, maar blijkbaar was er nog steeds ruimte voor een programma waarin een panel van BN'ers moest raden welke BN'er er aan het zingen is op het podium. DNA Singers is een beetje een mix van The Masked Singer en Secret Duets. 

Drie onbekende Nederlanders treden op, maar zijn familie van een zingende BN'er. Want talent zit natuurlijk in de genen, dus dat leent zich perfect voor een format waarin iets te raden valt.

Geer mag weer iets raden

En eigenlijk is een raadprogramma niet compleet als Gerard Joling niet ook een duit in het zakje mag doen. Want ja, na The Masked Singer en Secret Duets schoof Geer ook hier weer aan. Hij nam het samen met 'teamcaptain' Jeroen van Koningsbrugge op tegen de andere teamcaptain Jaap Reesema en gast Edson de Graça. De twee teams gokten goed dat de kleindochter van Tineke Schouten en de neef van Monique Smit voor ze stonden, die vervolgens ook nog een duet mochten zingen met hun anonieme familielid. Meer moeite hadden ze met de identiteit van de vader van Shanna.

Emotioneel

Want toen haar vader Ben Cramer de showtrap af kwam lopen keken de panelleden verrast toe. Wel kwam de namen van Henk Poort en Bill van Dijk voorbij, dus ze zaten in de buurt. Henk en Ben speelden afwisselend de rol van het spook in de jaren 90-musical The Phantom of the Opera. Ben was zichtbaar trots op z'n dochter, die het ook erg goed deed. Toen hij vervolgens uitlegde dat zij lijdt aan Multiple Sclerose (MS) raakte hij geëmotioneerd en kon zijn verhaal niet afmaken. Shanna legde vervolgens uit dat ze door de aandoening moeilijker loopt en daardoor uiteindelijk ook niet meer kon optreden als danseres in musicals en shows. Zingen kan ze nog altijd, zoals ze prachtig liet zien.

Duet

Ben wilde ook graag een liedje maken over de ziekte, wat hij als duet wilde brengen, alleen wist hij nog niet met wie. Dat werd het door hem geschreven Dochter, ik wil even met je praten, dat hij uiteindelijk samen met Shanna heeft opgenomen. Daarmee hebben ze geld opgehaald voor onderzoek naar MS. 

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Olivier van Kuyen

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!