Bekend Nederland rouwt om Tina Turner: 'Simply The Best'

Bekend Nederland rouwt om overleden Tina Turner (83). 

BrunoPress
© Tina Turner

Veel bekende Nederlanders hebben op sociale media verdrietig gereageerd op het overlijden van Tina Turner. Velen noemen haar een 'icoon' of 'simply the best', naar haar gelijknamige hit uit 1989.

'Al tijden was ik zo bang voor deze dag… mijn allergrootste voorbeeld en inspirator is niet meer', schrijft zangeres Samantha Steenwijk. 'Als mega fan raakt me dit zo diep in mijn hart, ik ben er gebroken van, zo onwerkelijk. Op zware momenten in mijn leven kon ik altijd weer de kracht en inspiratie halen uit haar muziek en performances.' Ilse DeLange stelt eveneens dat Turner 'een kracht en inspiratie voor velen' was.

Harde klap

NPO Radio 2-dj Jeroen van Inkel noemt het overlijden van Turner een harde klap. 'Als het woord 'legende' niet had bestaan hadden we het voor Tina moeten uitvinden', vindt hij. KINK-collega Michiel Veenstra houdt het kort: 'A true icon'.

Concert

'Ben ff helemaal in de war', meldt Fred van Leer. 'Tina you Are Simply the Best …….. For Ever.' Ook Heleen van Royen, Tim Douwsma en Marc van der Linden vinden Turner 'simply the best'. De laatste herinnert zich haar concert dat hij ooit zag in de Maaspoort in Den Bosch. Henk Krol heeft eveneens goede herinneringen aan een show van haar. Hij zag haar in het Concertgebouw in Amsterdam met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner. 'Voor minder dan € 2,30 was ik er destijds bij. Een nacht om nooit te vergeten. Tina, bedankt!'

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!