Bekend Nederland rouwt om Diego Maradona: 'God heeft z’n hand terug'

Door Redactie
Bekend Nederland rouwt om Diego Maradona: 'God heeft z’n hand terug'

Niet alleen in thuisland Argentinië, maar ook in Nederland rouwen mensen om de overleden Diego Maradona. Veel bekende Nederlanders plaatsen een laatste eerbetoon op sociale media. Woensdag overleed de oud-voetballer op 60-jarige leeftijd.

'Veel te vroeg is deze jeugdheld overleden...', schrijft rapper Ali B onder een oude foto van hen samen. Jörgen Raymann plaatst een foto op Instagram waarop hij zijn Maradona-shirt draagt met daarbij een tekst uit het nummer Live is Life van Opus. Dat nummer werd standaard gelinkt aan de voetballer.

Hand van God

'Grootste voetballer overleden', schrijft Viggo Waas op Twitter. 'Maradona kan God nu een hand geven.' Ook Chris Zegers refereert naar die hand, waar Maradona om bekendstond. "God heeft z’n hand terug." Daarmee wordt verwezen naar een legendarisch voetbalmoment, waarbij Maradona zei 'met de hand van God' te hebben gescoord. Later gaf hij toe dat het om een handsbal ging.

Voetballend Nederland

Wilfried de Jong, die afgelopen zomer de première van DIEGO MARADONA presenteerde, houdt zijn reactie kort. 'Diego', schrijft hij op Twitter. Ook voetballend Nederland laat van zich horen. 'Je zal voor altijd doorleven in mijn hart en dat van vele andere voetballiefhebbers', schrijft Ruud Gullit. 'De beste speler die ik ooit heb gezien en tegen heb gespeeld.' Rafael van der Vaart deelt een foto van hen samen. 'De man die nummer 10 een legendarisch nummer voor mij maakte.'

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.