• Jinek

Beau vreesde even dat klimaatactivist in Jinek 'iets verschrikkelijks' van plan was

Door Redactie
Beau vreesde even dat klimaatactivist in Jinek 'iets verschrikkelijks' van plan was

Beau van Erven Dorens vond de lijmactie van klimaatactivist Jelle de Graaf dinsdagavond in Jinek 'best wel intimiderend en bedreigend'. De presentator vreesde even dat hij 'iets verschrikkelijks' van plan was, zo vertelde hij woensdagochtend in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.

'Ik dacht: ik kijk eerst even wat er allemaal gebeurt, ik doe het gewoon rustig aan. En dat heb ik toen maar volgehouden. Het was een spannend moment moet ik zeggen', kijkt Van Erven Dorens terug op de actie waarbij De Graaf zichzelf live op tv aan de tafel van talkshow Jinek vastlijmde.

'Totaal geen idee'

Van Erven Dorens en zijn redactie hadden 'totaal geen idee' dat De Graaf dit van plan was. 'Dat is misschien naïef maar hij was een ontzettend aardige, nette kerel. Ik vond hem wel aan tafel, wat ik wel vaker zie, behoorlijk zenuwachtig en dan ga ik altijd van tevoren een beetje kletsen, een beetje 'sweettalken', iemand een beetje kalmeren en geruststellen. En dat kwam eigenlijk niet goed, ook in het programma niet.'

Commercial

De presentator zag dat De Graaf niet rustiger werd. 'En toen pakte hij dus iets uit zijn binnenzak. Heel even dacht ik: ai, wat gebeurt hier. En toen dacht ik: o ja, het is een actie', aldus Van Erven Dorens. 'Maar in het begin ben je toch best wel op je qui-vive van: oh God, als er iets verschrikkelijks gebeurt, dat wil ik niet hebben.' Van Erven Dorens vond wel dat uiteindelijk de boodschap van De Graaf ten onder ging aan de actie. Ook het feit dat hij zijn verhaal niet rustig kon vertellen, hielp volgens de presentator niet.

Weggevoerd

De Graaf werd uiteindelijk in de commercialbreak met tafel en al weggevoerd. 'We hebben geprobeerd hem naar buiten te tillen maar omdat die tafel niet helemaal door de deur ging viel hij er vanzelf af. Dus die lijm was ook niet heel sterk.' Volgens Van Erven Dorens is De Graaf daarna rustig naar huis gegaan en heeft hij niets aan de actie overgehouden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.