Beau live op tv gehypnotiseerd: 'Het gaat echt niet'

Beau

Hypnotiseur Rasti Rostelli zat gisteren bij Beau van Erven Dorens aan tafel om zijn nieuwe Videoland-documentaire te pluggen. En je weet: als er een goochelaar, illusionist of hypnotiseur aan een talkshowtafel zit, moet en zal er natuurlijk ook een showtje komen. Deze keer wierp Beau zichzelf op als 'slachtoffer': Rasti bracht hem onder hypnose.

Richting het einde van Beau, gisterenavond, wilde Rasti zijn hypno-kunsten op Beau afvuren. 'Ik wil ook met jou iets doen', stelde hij voor. Oké, snel dan, reageerde Beau, want 'het RTL Nieuws wacht'.

Beau kan Rasti niet meer optillen

De twee staan tegenover elkaar. Dan komt de 'opdracht'. Rasti: 'Ik weeg 70 kilo. Til me omhoog.' Vervolgens tilt Beau de performer twee keer omhoog en dat gaat vrij soepel. Nou, komt-ie. 'Als iemand je zou vragen of je het voor de derde keer zou kunnen, wat is dan je antwoord?' Ja, beaamt Beau. Je voelt 'm al aankomen: die derde keer lukt niet. 'Ik weeg 100 kilo, Beau. 200 kilo', zegt Rasti al hypnotiserend. '300 kilo. 500 kilo. 1.000 kilo. Ik ben vastgespijkerd op het podium. Wat je ook doet, hoe meer kracht je inzet om mij op te tellen, hoe zwaarder ga ik worden.'

'Het gaat echt niet'

Op een gegeven moment rept de 'magiër' zelfs over het plekje 'tussen hemel en aarde', wat dat ook mag betekenen. 'Ik weet wat je misschien nu denkt: laat hem lullen wat hij wil, ik til hem zo omhoog, maar voor het eerst zul je merken dat er meer is tussen hemel en aarde. 1.000 kilo. Ik ben loodzwaar. Til.' Beau krijgt de man met geen mogelijkheid meer omhoog, zo zien we. 'Het gaat echt niet. Ja, het gaat echt niet', aldus de verbaasde talkshowhost. Wanneer Rasti hem weer 'uit' de hypnose haalt, lukt het weer zonder problemen. 'Nou, het is niet te geloven. Ik heb heel lang Uri Geller gepresenteerd. Ik weet wat fake is. Ik kon hem echt niet optillen.'

Rasti Rostelli op Videoland

Sinds vandaag staat de tweedelige docu Rasti Rostelli: The Show Must Go On op Videoland. Hierin doet Roland van den Berg, zo heet Rasti echt, een boekje open over zijn privéleven. Ook de dieptepunten van zijn carrière komen voorbij, zoals de verdwijning van de twee Belgische meisjes An en Eefje in 1995, na een show van Rasti. De meiden verdwenen spoorloos en de vingers werden onterecht Rasti's kant opgewezen. Hij vertelt onder meer hoe deze gebeurtenissen zijn leven (ook nu nog) beheersen.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.