BBB-politica Caroline van der Plas neemt pas op de plaats na overwinning: ‘Mijn zoons maken zich zorgen’

Het verlies van haar grote liefde, het overlijden van haar broer, de mentale problemen van haar oudste zoon, ernstige bedreigingen... Caroline van der Plas (55) heeft het nodige voor haar kiezen gekregen, en de moeilijke tijden lijken nog niet helemaal voorbij.

Caroline van der Plas
© ANP

De glansrijke verkiezingsoverwinning van Caroline van der Plas en haar BoerBurgerBeweging heeft in politiek Den Haag voor de nodige opschudding gezorgd. Zeker omdat de winst van Caroline, die in alle provincies van Nederland de grootste was, door velen wordt gezien als de ultieme middelvinger naar het huidige politieke beleid. Desondanks ontving Caroline van minister-president Mark Rutte een hartelijk felicitatiebericht op haar telefoon. ‘Rutte berichtte me in hoofdletters dat het een ‘knappe prestatie’ was. Ik ga ervan uit dat hij dat ook meent,’ vertelt Caroline aan Story.

Overwinning

‘De hoop is terug bij het volk. Ik vond het erg ontroerend dat de boeren, die de afgelopen maanden de Nederlandse vlag op zijn kop hadden gehangen, deze na onze overwinning weer recht hingen.’ Ook in huize Van der Plas in Deventer ging de vlag uit. Op de verkiezingsavond waren Caroline’s moeder Nuala, broer Ian en zoons Ryan en Kayl aanwezig. ‘Ik wilde de overwinning en de goede polls graag met mijn familie en zoons vieren,’ zegt Caroline, die al maanden ernstig bedreigd wordt.

Zorgen

De zorgen van haar zoons Ryan (28) en Kayl (23) zijn niet ongegrond. In 2002 werd LPF-voorman Pim Fortuyn vanwege zijn politieke opvattingen door Volkert van der G. vermoord. ‘Kayl en Ryan maken zich wel zorgen dat er een gek opstaat die mij iets aandoet. Dat hoeft geen moordaanslag te zijn, maar iemand kan me ook aanvallen of een steen bij ons door de ruiten gooien. Maar aan de andere kant zijn de jongens er ook erg nuchter onder. Je moet altijd bedenken, en dat doen mijn zoons ook, dat de meeste mensen deugen. Je moet geen achterdochtig persoon worden die op straat altijd goed om zich heen kijkt of er gevaar op de loer ligt. Al doe ik dat overigens wel. Ik ben veel waakzamer dan ik was.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.